فرازی از دعای روز شنبه

«تُوَفِّقَنِي لِمَا يَنْفَعُنِي مَا أَبْقَيْتَنِي»

 

«خدایا تا زمانیكه زنده‌ام مرا در اموری كه برایم منفعت دارد، موفق كن.»

گاهی انسان نردبان رشد دیگران قرارمی‌گیرد، در این صورت تغییری در او ایجاد نمی‌شود، زیرا نردبان رشدی ندارد، اما عامل رشد دیگران است.

اما در این فراز درخواست می‌كنیم علاوه بر منفعت برای دیگران، برای خود نیز منفعت و رشد علمی، مالی، فكری، دعایی، آبرویی و… داشته باشیم.

ما باید امور عبادی و كمالی را اول برای خود بخواهیم، زیرا به میزانی كه هر یك از ما اصلاح شود، خواه ناخواه نورانیت آن به اطراف ساطع می‌گردد .

«يَنْفَعُنِي مَا أَبْقَيْتَنِي» یعنی ما به دنبال نفع موقت نیستیم، بلكه از خدای باقی، نفع باقی را طلب می‌كنیم، نفعی كه برای خود و سایرین كارساز باشد.

 

«وَ لا تُوحِشَ بِي أَهْلَ أُنْسِي»

 

«خدایا هیچكس از طریق من وحشت زده نشود خانواده، دوست، شاگرد، استاد و اطرافیانی كه با من مانوس هستند، وحشت بی‌دین شدن من، وحشت بی‌اخلاقی من و … را نداشته باشند و امنیت آنها گرفتار خطر  نشود.»

گاهی افراد در رفتار خود متزلزل هستند، گاهی اخم می‌كنند و عصبی هستند و لحظه‌ایی بعد می‌خندند و خوشحالند و علت آن هم مشخص نیست.

حال از خدا می‌خواهیم، نه خود چنین باشیم و نه گرفتار چنین افرادی گردیم.

البته گاهی افراد بدلیل ارتكاب خلافی، مستحق عقوبت وتندی هستند، بطور مثال درامانت خیانت می‌كنند و یا بی‌نظمی دارند و یا دروغ می‌گویند، چنین افرادی شاید تا یكسال باید مورد عتاب و بی‌مهری واقع شوند تا تربیت گردند، اما گاهی هر چقدر مدارا می‌كنید باز رفتار فرد غیر قابل پیش‌بینی است و طبق سلایق شخصی‌اش موجب وحشت دیگران می‌شود.

بنابراین روز اول هفته از خدا می‌خواهیم مردم روز و هفته‌شان با من به خیر بگذرد، سفرشان با من به خوبی طی شود، برخورد معقول و به جایی داشته باشم.

علت اینكه در نیمه‌های شب در نماز توصیه به خواندن معوذتین شده است، عملكرد تفرقه‌آمیز شیطان است كه حكومتش در گرو اختلاف‌افكنی است درحالیكه ما خواهان زندگی مسلمانی هستیم. مسلمانی یعنی همه مردم از دست، زبان، رفتار و اخلاق فرد در سلامت بسر می‌برند.

 

 

«برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *