حکم آنچه تو فرمایی
در زیارت حضرت فاطمه سلاماللهعلیها به ایشان عرض میکنیم:
«يَا مُمْتَحَنَةُ امْتَحَنَكِ اللَّهُ الَّذِي خَلَقَكِ فَوَجَدَكِ لِمَا امْتَحَنَكِ صَابِرَة»[1]
«ای امتحان شدهای که خداوند تو را قبل از خلقتت آزمود و تو را در آن امتحان صابر یافت.»
یکی از اسامی خدای سبحان «ممتحن» و از افعال او آزمودن بندگان است. خداوند متعال در عین آنکه علم کافی و وافی نسبت به بندگان داشته لیکن امتحانات خاصی از آنان به عمل میآورد تا رتبه و جایگاه بنده به خود او و سایرین نمایان شود.
در زیارت حضرت زهرا سلاماللهعلیها، ایشان را به عنوان ممتحنه و آزموده شدهای میشناسیم که بالاترین رتبه را در آزمونهای الهی کسب نمودهاند.
خدای سبحان قبل از خلقت نوری فاطمه سلام الله علیها در علم خود، آزمونهای طاقت فرسایی از ایشان گرفت و در این آزمایشات ذرهای اعتراض و شکایت و ناشکیبایی ملاحظه نشد. انواع مصیبتهای جانسوز از قبیل بیست و پنج سال خانهنشینی امیرالمؤمنین، واقعه کربلا، شهادت ذریهی مطهّرش ….غیبت چندین ساله فرزندش حضرت مهدی عجّلاللهفرجه به ایشان عرضه شد، لیکن کوچکترین ناشکیبایی از ایشان دیده نشد. و در تمام آزمون ها نشان داد:
حکم آنچه تو فرمایی
لطف آنچه تو بنمایی[2]
آثار پیوست و ارتباط با فاطمه (س)
ارتباط با حضرت زهرا سلاماللهعلیها باورها را تصحیح میکند
در زیارت حضرت زهرا سلاماللهعلیها به زائر آموزش داده شده که در محضر حضرت چنین عرض نماید:
«وَ زَعَمْنَا أَنَّا لَكِ أَوْلِيَاءُ وَ مُصَدِّقُونَ وَ صَابِرُونَ لِكُلِّ مَا أَتَانَا بِهِ أَبُوكِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ أَتَى بِهِ وَصِيُّه»
«گمان ما نسبت به خودمان این است که از دوستان شما بوده و شما خاندان را تصدیق میکنیم و نسبت به انجام آنچه که پدر و همسر شما برای ما آورده اند صابر هستیم»
حضرت صدیقه طاهره باور افراد را تصحیح نموده و به آنها آموزش میدهند به محض ارتباط با ایشان، خود را از دوستان و اولیاء آن حضرت محسوب نمایند.
ارتباط با مادر خلقت وجود صدیقه طاهره سلاماللهعلیها موجب میشود که حتی فرزندان ناخلف هم بدون ذرهای احساس شرمساری سراغ ایشان رفته؛ زیرا ایشان کریم هستند و با کرامت خویش اجازه نمیدهد کسی در محضرشان سرافکنده و شرمنده باقی بماند. هر که در محضر کریم وارد شود از اکرام او بهرهمند میشود.
ارتباط با صدیقه طاهره (س) دو عنوان مصدّق و صابر را به ارمغان میآورد
در محضر حضرت زهرا سلاماللهعلیها به زائر آموزش داده میشود که خود را به عنوان کسی شمارد که در برابر شریعت پیامبر صلّیاللهعلیهوآله علاوه بر تصدیق قلبی، دارای استقامت در عملکرد نیز میباشد. گویا به محض ورود به محضر فاطمه سلاماللهعلیها و ارتباط با ایشان، دو عنوان مصدّق و صابر به فرد داده شده و با ثبوت آن، دنیا و آخرت او تامین میشود.
فرد در سایه ارتباط با فاطمه سلام الله علیها در زمره صابرین قرار گرفته و محبوب خداوند سبحان میگردد «وَاللّهُ يُحِبُّ الصَّابِرِينَ»[3]
ارتباط با فاطمه (س) پیوست به پیامبر(ص) و امیرالمومنین (ع) را میسّر میسازد
«فَإِنَّا نَسْأَلُكِ إِنْ كُنَّا صَدَّقْنَاكِ إِلَّا أَلْحَقْتِنَا بِتَصْدِيقِنَا لَهُمَا لِنُبَشِّرَ أَنْفُسَنَا بِأَنَّا قَدْ طَهُرْنَا بِوَلَايَتِكِ»
«از شما درخواست میکنیم حال که یقیناً تصدیقکننده شما بوده و لحظهای تردید نسبت به شما نداشتهایم ما را به پدرتان و امیرالمؤمنین علیهمالسلام ملحق نمایید. تا با این الحاق خودمان به خویشتن بشارت دهیم که نفس ما با ولایت شما تطهیر یافته است.»
روشن است که پذیرش شریعت و ولایت تنها با وساطت و ولایت فاطمه سلاماللهعلیها صورت میپذیرد. بدون حبل المتین فاطمه سلاماللهعلیها نمیتوان به پیامبر صلّیاللهعلیهوآله و امیرالمؤمنین علیهالسلام ملحق شد.
ارتباط با فاطمه سلام الله علیها طهارتبخش و بشارتآفرین است
در سایه وساطت امّ ابیها و ملحق شدن به رسول و ولیّ علیهمالسلام، بنده به رتبهای میرسد که به خود بشارت میدهد: چشمت روشن باد که با ولایت فاطمه سلاماللهعلیها از انواع خباثات و آلودگیها (آلودگی حبّ دنیا و رذائلی چون کبر و دروغ و غیبت و تکاثر و…) تطهیر شدی.
من که امروزم بهشت وصل حاصل میشود
وعدهی فردای زاهد را چرا باور کنم
«برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
[1] مفاتیح الجنان، زیارتنامه حضرت زهرا (س)
[2] دیوان حافظ
[3] سوره مبارکه آل عمران، آیه 146