سلطه شکنی

به لطف حضرت حق قرارمان در سال جاری این بود که در صحیفه به برخی درخواست‌ها توجه کنیم که در زندگی یومیه ما کاربرد بیشتری دارد.

در دعای هفتم صحیفه سجادیه، ص 65 آمده است:

 

«وَ اكْسِرْ عَنّی سُلْطَانَ الْهَمِّ بِحَوْلِكَ»

«خدایا! بواسطه منعی كه ایجاد می‌كنی، سلطه را در وجود من بشكن.»

  سلطه شكنی

 

سلطه شکنی یکی از درخواست‌های بسیار عجیب است به این علت که غصه می‌تواند بر انسان مسلط شود مانند تسلط سلطان بر رعیّت كه مدیریت امور را بر عهده می‌گیرد.

اگر غصه بر ما مسلط شود نمی‌توانیم خود و احساسات خود را مدیریت كنیم و اراده از ما سلب و تخریب می‌شود، گویا غصه، دژ محکمی است كه فقط خدا می‌تواند در آن نفوذ كند و غصه‌ها را شكست و فراری دهد.

البته طبیعت دنیا توأم با گرفتاری و غصه است اما مهم این است كه به غصه اجازه سلطنت و حكمرانی در وجود خود ندهیم. اگر قدرت خدا به میدان بیاید، غصه‌ حاكمیتی ندارد و ناتوان می‌شود چنانچه در مواقعی كه غصه داریم، نماز خود را می‌خوانیم و هرگز خود را از توجه به حق محروم نمی‌كنیم.

 

چگونه غصه را از خود دور کنیم؟

 

غصه را می‌توان به سه طریق از زندگی دور كرد:

  1. توجه به كسانی كه مشكلاتشان بیشتر از ما است.

چنانچه در دعای جوشن صغیر می‌خوانیم:‌ خدایا! در حال حاضر كه من در امنیت بسر می‌برم بسیاری از افراد در زندان هستند و غل و زنجیر به دست دارند و در حال حاضر كه در سلامت هستم، بسیاری در بیمارستان دچار امراض مختلف هستند.

  1. راهکار دوم: «این نیز بگذرد.»

همه ما در زندگی مشکل و غصه داشته‌ایم؛ در كودكی مشكلاتی داشتیم ولی بالاخره گذشت و بزرگ شدیم و ازدواج كردیم، فرزندان ما در سنین مختلف غصه‌هایی داشتند اما بزرگ شدند و فراموش كردند بطور كلی دنیا دار فناست و همه چیز در معرض زوال است و همانطور كه از غصه‌های سابق عبور كردیم، غصه‌های فعلی هم قابلیت عبور را دارند و در ما رسوب نخواهند کرد.

بگذرد این روزگار تلخ تر از زهر

بار دگر روزگار چون شکر آید

  1. راهكار سوم رهایی از غصه این است كه به آن با دید رشد و ساخته شدن بنگریم به این معنا که: ساخت ما با این سوخت‌هاست.

در واقع با غصه‌های وارده، متوجه بسیاری از نقاط ضعف خود شده و به اذن حق، سعی در اصلاحات لازم را خواهیم داشت.

«یا کاشفَ البَلایَا» یعنی خدایا پرده مشکلات را کنار بزن تا من باطن بلایا را ببینم و به نقصان خود پی ببرم.

نكته قابل توجه این است كه ما تا در دنیا زندگی می‌كنیم، نمی‌توانیم از خدا بخواهیم كه غصه بر زندگی ما وارد نشود بلكه درخواست می‌كنیم که غصه زندگی ما را مدیریت نكند و می‌خواهیم غصه‌ها تحت ربوبیت حق قرار گیرد تا به ما آسیبی وارد نكند.

 

 

تاریخ جلسه؛ ۹۴.۷.27 ـ جلسه 2 ـ بخش اول

این جلسه ادامه دارد…

«برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *