معلم نور

بار دیگر روز معلم

 

یاد آور زحمات یک یک آموزگاران عالم هستی از آغاز خلقت بشریت تا به حال.

همه می‌دانیم اولین معلم بشر ذات اقدس الهی است که «خَلَقَ الْإِنسَانَ عَلَّمَهُ الْبَيَانَ»[1] خلقت انسان و علم و تعلیم را در کنار هم قرار داده و اولین آیات وحی الهی را با واژه «اقراء» آغاز کرد و کرامت را منوط علم قرار داد. و فرمود: «الَّذِي عَلَّمَ بِالْقَلَمِ عَلَّمَ الْإِنسَانَ مَا لَمْ يَعْلَمْ»[2]

درود و سپاس بی‌کران مخصوص اوست که «ربّ العالمین» است و با جلوه نام رب پیامبرانش را به آموزش جوامع بشری امر کرد .

نوح نبی الله، ابراهیم خلیل الله، موسی کلیم الله ، عیسی روح الله و خاتم ایشان در خلقت و البته اول آنان در رتبت محمد‌صلی الله علیه و آله حبیب الله و جانشینان و اوصیای بر حق.

پس هزاران درود و سلام و صلوات به پیشگاه یک یک انبیاء به ویژه تاجدار تاج لولاک و همه اوصیاء به خصوص شاه بیت غزل آفرینش، برجسته ترین سطر تاریخ بشریت ولّی زمین و زمان؛ طاووس اهل الجنۀ حجۀ بن الحسن العسکری عجل الله تعالی.

هم او که خزینه علم و انتهای حلم خداوندی است« وَ الْعَالِمِ الَّذِي عِلْمُهُ لاَ يَبِيدُ »[3] و به یمن و برکتش همه مخلوقات بهره‌مند می‌گردند.

وجود مقدسی که امروز نبض زمین برای آمدنش تند می‌تپد. او که همه روزه بر سفره آسمانی‌اش نشسته و از سفره ملکوتی اش ارتزاق می کند. او که محبوب دل‌های عارف است.

می‌شناسیدش؟ سال‌هاست که به لطف یکی از دلدادگان خالص و صادقش در کلاس امام زمان شناسی میهمانمان کرده است. همان معلم نور را می‌گویم که با همت متعالی خویش شاه‌راه‌های معرفتی را پیش رویمان گشوده است.

استاد عزیزمان چلچراغ روضه رضوان رضوی، او که نسیم ذکر، خوش در کوچه باغ جانش وزیده که « ذكْرُكُم فِى الذّاكِرينِ »[4] و آتش محبتش، دل‌های سردمان را چه زیبا گرما بخشیده که مقلب القلوب قلبمان گشته و حال خوش عاشقی‌اش، حالمان را به احسن الحال می‌کشاند.

او که راه و رسم بندگیمان می آموزد و همه جا معشوق را به چشممان ‌می‌آورد که بنده را چه به خود

دیدن که «لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ‏» و «لا مؤثر في‏ الوجود إلا الله‏» .

او که به لطف و عنایت ولی زمانش روز به روز و لحظه به لحظه تازه به تازه های اسماء الهی را نه با گفتار که با کردارش در عمق جانمان می‌کارد که « أسْماؤُكُمْ فِى الأْسْماءِ »[5].

او که تلاش می‌کند تا مسیر سلوک به دوست حقیقی را نشانمان دهد، همان که در شب های قدر می‌گوییم : «یَا حَبِیبَ مَنْ لا حَبِیبَ لَهُ» «یَا رَفِیقَ مَنْ لا رَفِیقَ لَهُ» و گفت نیازتان را تنها بر در این خانه ببرید. «بَابُ‏ اللَّهِ‏ الَّذِي‏ مِنْهُ‏ يُؤْتَى‏»، زیرا کریم است و با کریمان کارها دشوار نیست .

گفت فرصت کوتاه است و راه طولانی، توشه قلیل و ابدیت در پیش. و جان، تحفه ای ناقابل که گر نثار قدم دوست کنیم زنده حقیقی می‌گردیم «بَلْ أَحْيَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ»[6]. وگفت

جان چه باشد که به پای قدم دوست کنیم                       این متاعی است که هر بی سر وپایی دارد

پس خدا را هزاران بار سپاس و بر وجود نازنینت، هزاران بار درود که چه بی ادعا و از سر صدق و اخلاص، نکته های ناب ملکوتی را که در هیچ کجای دنیا و هیچ مکتبی نظیر و مانندی ندارد.

امروز روز شرمندگی ما نیز هست. یادآور تقصیرها، غفلت ها وناسپاسی های خویشیم. قبل از هر چیز شرمنده عین الله الناظره هستیم که همه چیز و همه کس، تحت نفوذ چشمان آسمانی اوست «السَّلامُ عَلَیْکَ یَا عَیْنَ اللَّهِ فِی خَلْقِهِ»[7].

مولای مهربان معلم عالم هستی! ببخش بر ما که حرمت چشمان نظاره‌گرت را نگاه نداشتیم، ببخش بر ما غفلت و عدم درک حضورت را، ببخش بر ما که هر چه از عشق و درس های اصلی عالم هستی در گوشمان خواندی و خواندی، کمتر آموختیم و زندگی را در زنگ تفریح دنیا در حیاط بازی تا آنجا گذراندیم که حیات را از یاد بردیم «يا أَبانَا اسْتَغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا إِنَّا کُنَّا خاطِئينَ»[8]

و البته باز هم مثل همیشه یک دنیا شرمندگی از عدم جبران ذره و کمتر از ذره ای از زحمات بی دریغ شما استادعزیز تر از جان.

اما امروز در این ماه شعبان که با رحمت و رضوان خداوندی پیچیده و آمیخته شده است «حَفَفْتَهُ مِنْکَ بِالرَّحْمَةِ وَ الرِّضْوَانِ.»[9].

از خداوند می خواهیم خیر و رحمت و رضوان خود را بیش از پیش بر وجود نازنینتان جاری وساری ساخته و گرامی می داریم مقام والایت را و عذر تقصیر پیش آورده و می‌گوییم «إِلَيْكَ إِلَهِي أَنَا عَبْدٌ أَتَنَصَّلُ إِلَيْكَ مِمَّا كُنْتُ أُوَاجِهُكَ بِهِ مِنْ قِلَّةِ اسْتِحْيَائِي مِنْ نَظَرِكَ وَ أَطْلُبُ الْعَفْوَ مِنْكَ إِذِ الْعَفْوُ نَعْتٌ لِكَرَمِكَ»[10]

 

 


[1] . سوره مبارکه الرحمن، آیه 3 و 4

[2] . سوره مبارکه علق، آیه4و5

[3] .بحار الانوار،ج99،ص101

[4] . مفاتیح الجنان،زیارت جامعه کبیره

[5] . مفاتیح الجنان،زیارت جامعه کبیره

[6] . سوره مبارکه آل عمران،آیه 169

[7] . مفاتیح الجنان، دعای امام زمان در روز جمعه

[8] . سوره مبارکه یوسف، آیه 97

[9] .مفاتیح الجنان صلوات شعبانیه

[10] . مفاتیح الجنان مناجات شعبانیه

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *